post

Alles wat je moet weten over sieraden!

Sieraden

Je kent vast sieraden. Je hebt weleens een armbandje of een horloge gedragen of thuis liggen. Of de trouwring van je moeder gezien, want dat is ook een sieraad. Sieraden zijn kleine objecten met grote belangen. Ook zijn mooie sieraden uitermate duur en te kopen bij speciale juweliers. Het nut van sieraden zijn bijvoorbeeld als een cadeautje te geven of er gewoon mooi uit de zien. Sommige sieraden hebben ook een betekenis bijvoorbeeld zijn er veel islamitische sieraden die geluk brengen of juist ongeluk. Er zijn dus vele maten er soorten sieraden die een doel hebben voor de gene die het koopt. De bekendste sieraden zijn tot nu toe armband, ketting, halsketting ring, uurwerk (horloge) en een broche.

ti-sento-da-noi-armband

Armband

Het bekendste sieraad de armband. Er zijn veel verschillende soorten armbanden bijvoorbeeld van goud of van zilver. De meeste armbandjes zijn gewoon om te dragen voor de sier, maar er zijn ook uitzonderingen. Zoals in het leger als je een armbandje om hebt betekent dat dat je een hulpverlener bent van de Hans Majestet Kongens Garde. Ook betekent een armbandje bij voetbal ook iets heel groots en belangrijks. Je bent dan de aanvoerder van je team. Jij staat centraal daar en de rest moet naar je luisteren alleen omdat je dat armbandje om hebt. Dus armbandjes hebben zeker grote nut en belangen over de hele wereld. Zo kun je ineens iemand leven redden of een hele grote prijs winnen met je voetbal team.

Sieraden musea

In Nederland en in andere landen zitten museums vol sieraden om aan de bezoekers te laten zien. Onderzoekers vinden sieraden van heel lang geleden onder te grond en zetten die in een museum om het te aanschouwen aan andere mensen. Zo is Amsterdam museum een grote verzamelaar van sieraden. Hun zijn specifiek gericht op her presenteren van sieraden aan bezoekers. Er zijn veel andere grote museums die men ook bezoekt dus sieraden is een groot ding in Nederland en de wereld.