post

Ontwerpprijs voor de Apple Watch al voor lancering

De producten van Apple staan bekend om hun strakke design en goede kwaliteit. Apple heeft nu voor het ontwerp van de Apple Watch een prijs gekregen. Hoewel de Apple Watch nog amper gelanceerd is ontvangt het de iF Gold Award. Deze prijs staat bekend als de Oscar voor productontwerp.

De Apple Watch

Met het horloge kun je verschillende dingen. Naast de normale functies van een horloge (datum, tijd en wekker) kan dit horloge ook notificaties ontvangen. Tevens heet het een gezondsheidstracker die bepaalde zaken van ziekte en stress kan vastleggen. Daarnaast kan die kijken of je genoeg beweegt, als je bijvoorbeeld te lang zit kan je een tikje op je pols krijgen. Het horloge kan ook gebruikt worden tijdens het sporten, via de sporttracker kan het bepaalde sporten vastleggen. Het horloge kan ook gebruikt worden als afstandsbediening en informatieschermpje. Ten slotte kan het ook tekeningen maken van je hartslag.

de-apple-watch

Het scherm van de Apple Watch

Ontwerp

De jury vond het een prachtig product. Zo liet de jury weten dat het “idee om klassieke materialen zoals leer en metaal te combineren met moderne technologie” erg goed is uitgepakt bij het slimme horloge. Het geheel van het horloge is erg goed en gebruiksvriendelijk.

De smart watch van Apple scoort erg hoog op elk detail. De jury noemt het dan ook een ‘’uitzonderlijk ontwerp’’.

Ondanks dat het product de iF Gold Award heeft ontvangen is het product nog niet verkrijgbaar. Het slimme horloge werd vorig jaar aangekondigd. Het zal in april op de markt komen in de Verenigde Staten, het is nog niet bekend wanneer de Apple Watch in Europa in de winkels ligt.

Bron featured image: klik hier.