Sieraden voor mannen, de regels.

Er wordt gezegd dat een man niet meer sieraden dan een horloge en een trouwring nodig heeft. Misschien dat dit voortkomt uit het idee van mannen met gouden ringen en een open geknoopt overhemd. Er zijn echter veel gradaties qua het dragen van sieraden. Van een sober ringetje tot extravagante kettingen.

Man-Jewelry-Trends
“There are a million ways to get it wrong and only a few to get it right”
-Tyler Thoreson, Vice President / Editor-in-Chief of Digital, Ralph Lauren

Tyler legt met deze uitspraak de vinger op de zere plek. Het is voor mannen vaak lastig in te schatten wat wel, en wat juist net niet kan.

Als algemene regel geldt dat het belangrijk is dat het subtiel blijft. Denk je erover om meerdere ringen te dragen? Laat dat maar over aan Jack Sparrow.

Hoe te dragen?

Het is van belang dat het subtiel blijft. Je sieraden moet niet schreeuwerig zijn. Het is daarom aan te raden om voorzichtig om te springen met het gebruik van edelstenen. Over het gebruik van gouden sieraden zijn de meningen verdeeld. Meestal is zilver de veiligere keuze.

Het is helpt om sieraden te dragen die een geschiedenis met zich meedragen of cadeau zijn gekregen. Dit zorgt ervoor dat je sieraden ook een verhaal vertellen en niet meer alleen versiering zijn.

Casual armbanden winnen de afgelopen jaren aan populariteit. Het veelal van leer gemaakte sieraad straalt een leven vol avontuur uit. Op een werkvloer waar een informele sfeer hangt kan deze armband gedragen worden. Wanneer je in pak dient te verschijnen op kantoor is het natuurlijk niet aan te raden om een dergelijke om je pols te doen.

Net als de leren armband is ook de dasspeld terug van weggeweest. Veelal wordt deze zoals het hoort gedragen, tussen het 3e en 4e knoopje van het overhemd. De speld mag niet groter zijn dan de das die wordt gedragen en moet perfect horizontaal zijn.

“I remember opening my dad’s closet and there were, like, 40 suits, every color of the rainbow, plaid and winter and summer. He had two jewelry boxes full of watches and lighters and cuff links. And just… he was that guy. He was probably unfulfilled in his life in many ways.”
-Jon Hamm, acteur

Cas