post

Tips voor het onderhouden van je sieraden

Het is belangrijk om je sieraden goed te verzorgen, wanneer je dit niet doet kunnen de sieraden gaan verkleuren. Dat is erg zonde, sieraden zijn op z’n mooist wanneer ze schitteren. Zelfs een kostbaar sieraad moet goed worden verzorgt. Het hoeft niet veel tijd en moeite te kosten om je sieraden goed te onderhouden. Hieronder staan een aantal tips om je sieraden goed te onderhouden.

Een aantal tips

– Zorg ervoor dat je sieraad niet in aanraking komt met bodylotion, parfum en andere cosmetica. Wanneer je sieraad hiermee in aanraking komt is de kans op verkleuring groter.

– Sieraden kunnen niet goed tegen vocht. Wanneer sieraden met vocht in contact komen kunnen de metalen gaan afgeven of verkleuren. Het is dus belangrijk dat je ze af doet wanneer je gaat sporten, douchen en schoonmaken. Mochten je sieraden toch in contact zijn gekomen met vocht kun je ze het beste meteen drogen.

– Bij het slapen je sieraden af doen.

– Het kan handig zijn om een dun laagje blanke nagellak over de metalen delen van je sieraden te doen. De blanke nagellak geeft extra bescherming.

– Als je je sieraden niet draagt kun je ze het beste goed opbergen in een doosje of zakje. Zorg dat het goed afgesloten is. Doordat het dan niet met lucht en licht in aanraking komt zullen de sieraden niet verkleuren.

– Reinig je sieraden af en toe. Omdat elk sieraad weer van ander materiaal is gemaakt is het belangrijk om eerst goed te kijken van welk materiaal jouw sieraad is gemaakt en hoe je je sieraad kunt reinigen. Wanneer je je sieraden regelmatig reinigt zullen ze weer schitteren.

Bron Featured Image: klik hier.