post

TW Steel

Het horlogemerk TW Steel werd in 2005 opgericht door de Nederlandse familie Cobelens, en staat vooral bekend om haar grote polshorloges. Wat begon als een klein handeltje tussen vader Ton en zoon Jordy, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succes.

Met een miljoenenomzet en bijna 100 werknemers wereldwijd wordt TW Steel al tot de grote horlogemerken van de wereld gerekend. Dat succes is grotendeels toe te rekenen aan Jordy Cobelens, CEO van het bedrijf. Met zijn 31 jaar en geschat vermogen van €8 miljoen wordt hij dan ook beschouwd als één van Nederlands selfmade miljonairs. Hij wist het aantal verkopen in 10 jaar tijd te verhogen van 1200 naar 250.000 exemplaren.

Samen met vader Ton, die al de nodige ervaring had in de horlogewereld, wordt het bedrijf in stand gehouden. Als Chief Design Officer is hij eindverantwoordelijke voor het design van de horloges, wat zeker niet onbelangrijk is.

Sinds 2009 is TW Steel ook één van de sponsoren van Renault in de Formule 1. Hiermee hoopt het bedrijf de naamsbekendheid verder te verhogen, en het merk in nog meer landen te introduceren.

Hieronder zijn een aantal TW Steel modellen weergegeven, variërend van €269,- tot €485,-.

tw-steel-modellen

TW Steel modellen