post

Wat heb je nodig om zelf sieraden te maken?

Wat je nodig hebt om sieraden te maken weet je pas als je weet wat voor soort sieraad je wilt maken. Voor verschillende soorten sieraden zijn verschillende technieken nodig. Ga je bijvoorbeeld een kralenketting maken moet je het ‘rijgen’ onder de knie hebben. Als je een steen of iets dergelijks wilt beplakken met bijvoorbeeld Swarovski steentjes vergt dit weer een hele andere techniek.

Gereedschap

Als je goed van start wilt gaan, dan moet je zorgen dat je het juiste gereedschap hebt. Dit is uiterst belangrijk. Zonder goed gereedschap zal het waarschijnlijk niet lukken om iets moois te produceren. Denk bij het aanschaffen (of huren) van het gereedschap goed aan wat je gaat maken.

Starterspakket

Wij raden je aan om als je voor het eerst een sieraad gaat maken dit met een starterspakket te doen. Dit pakket zal je op weg helpen en zo minimaliseer je dan kans op fouten. Er zijn veel verschillende pakketten te vinden en net zoals bij het uitkiezen van je gereedschap moet je hierbij in je achterhoofd houden wat voor soort sieraad je gaat maken.

Het maken van sieraden moet geen stress opleveren. Neem je tijd. Geniet ervan. Sieraden maken is leuk maar lastig. Mocht het starterspakket je niet genoeg hulp bieden is het handig om een workshop te volgen. Er zijn veel verschillende workshops te vinden voor het maken van sieraden. Dit is een gezellige manier om het vak onder de knie te krijgen.

workshop-sieraden-maken

workshop sieraden maken