Dure merkhorloges, zijn ze het geld waard?

Een horloge zegt meer over een man dan veelal wordt gedacht. Het karakter, de stijl en uiterlijk kunnen mensen inzicht geven in de achtergrond (en interesses) van een man. Daarom is een horloge zo’n persoonlijke en belangrijke aankoop.

27-19-9-2013_InkoopHorlogesAudemarsPiguetRoyalOakOffshoreHublotBigBangOmegaSpeedmasterRolexSubmarinerBreitlingNavitimerPatekPhilippeCalatr

 

Is een horloge (Rolex, Audemars Piguet, Breitling etc.) de hoge prijs waard?

Er zijn twee mogelijke antwoorden op deze vraag. Welke juist is weet ik echter nog niet. De hoge prijs van deze horloges komt deel voort uit de exclusiviteit ervan. De merken zorgen ervoor dat de beschikbaarheid laag blijft zodat de merken speciaal blijven.

De merken zorgen er ook voor dat hun horloges alleen bij speciaal geselecteerde verkooppunten beschikbaar is om ervoor te zorgen dat de horloges niet met korting worden verkocht. Als bijvoorbeeld een juwelier een Breitling met korting zou verkopen zou dit kunnen lijden tot imagoschade.

Behalve de gematigde beschikbaarheid zorgt ook het vakmanschap van de horlogemakers dat de prijs zo hoog is. Een Audemars Piguet staat gelijk aan Zwitsers kwaliteit en gaat dan ook jaren, zo niet tientallen jaren mee.

 

Is het verstandig om een horloge via het internet te kopen?

Je kan veel korting krijgen op grote merken bij het aanschaffen van een merkhorloge wanneer je deze koopt via het internet, veelal zijn dit geen geautoriseerde dealers. De reden van de lage prijs komt geregeld voort uit een massa-aankoop. Als groothandels hun voorraad massaal verkopen zorgt dit voor voordeel voor jou als consument. Geautoriseerde dealers moeten zoals al eerder gezegd de horloges tegen de adviesprijs verkopen, doen zij dit niet dan bestaat de kans dat zij hun verkooplicentie verliezen.

Het gevaar van een luxe horloge kopen via het internet is dat vaker wel dan niet de serienummers er af zijn geschuurd. Dit gebeurt veelal om de groothandelaar te beschermen zodat het horloge niet terug is te leiden. Zonder serienummer vervalt echter de garantie. De doorverkoopprijs zal lager zijn en het horloge verzekeren zal ook geen makkelijke opgave zijn.

Cas