Na Fairtrade koffie en chocola, nu ook sieraden

Iedereen draagt wel eens sieraden. Of het nu ringen, horloges, bedels of armbanden zijn, je zult altijd wel iets vinden wat bij je past. Maar weet je ook hoe het gemaakt is? En of het wel op een eerlijke manier gemaakt is? Daarvoor is het keurmerk Fairtrade bedacht, en na biologische koffie en handgemaakte Afrikaanse schaaltjes zijn nu ook vele sieraden voorzien van dit handige keurmerk. Hieronder een overzicht van een aantal van deze collecties.

Max Havelaar

Een van de oorspronkelijke fairtrade winkels in Nederland is Max Havelaar. Met een enorm aanbod aan onder andere fruit, chocolade, thee en cosmetica is het tevens een van de grootste aanbieders. Ook hun aanbod van sieraden is ruim, met verschillende (trouw)ringen, hangers en oorbellen, en komen voornamelijk uit Peru. Hieronder een greep uit de collectie.

Trouwringarmband

A Beautiful Story

Een andere aanbieder van Fairtrade sieraden is A Beautiful Story. Zoals de naam al suggereert schuilt er een prachtig verhaal achter elk sieraad. Onderstaande sieraden van Beads for Life bijvoorbeeld zijn gemaakt door Nepalese vrouwen die in economisch zeer achtergestelde omstandigheden leven. Ze zijn al vanaf €9,95 te bestellen via de webshop.
armband

Corazon Fairtrade

Deze fairtrade webshop beschikt over onder andere oorbellen, armbanden, kettingen en ringen, welke gemaakt worden in India en Bali. Wat vooral inspirerend is aan deze webshop is het doel van de oprichtster: “mensen blij maken met mooie handgemaakte producten van een goede kwaliteit en daarmee de makers een kans op een beter leven geven”. Hieronder wat voorbeelden, al vanaf €6,50 te bestellen via de webshop.
12

Sam & Haas

Wie een duurdere smaak heeft kan ook terecht voor prachtige fairtrade sieraden, namelijk bij Sam & Haas. Deze fairtrade sieradencollectie is onder andere ontworpen door actrice Katja Schuurman en ontwerpster Bibi van der Velden. Onderstaande ketting, gemaakt van onder andere zilver, goud en bergkristal, is verkrijgbaar voor €525,-.
3