post

Tag Heuer Smartwatch

In maart liet de bekende Zwitserse horlogemaker Tag Heuer weten dat het bezig was met het maken van een nieuwe smartwatch. Tag Heuer werkt samen met Google en Intel aan het slimme horloge. Er is nog weinig informatie vrijgegeven over de hardware. Wel heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het horloge een accu heeft die 40 uur meegaat en dat de smartwatch 1400 dollar zal gaan kosten.

Samenwerking

Eerder liet het bedrijf al weten dat het aan het samenwerken is met Google en Intel om Android smartwatch te maken. De CEO van Tag Heuer, Jean-Claude Biver, heeft toen ook laten weten dat de samenwerking tussen deze bedrijven voor elk bedrijf goed is. Google is verantwoordelijk voor de software, Intel voor de processor en Tag Heuer voor het design.

Smartwatch

Het bedrijf heeft nog niet eerder prijzen genoemnd. Wel was het al duidelijk dat de smartwatch prijzig zou zijn, Tag Heuer staat bekend om zijn dure horloges. Jean-Claude Biver heeft bekend gemaakt dat het 1400 dollar zou gaan kosten, omgerekend 1270 euro. Het is de bedoeling dat de nieuwe smartwatch in oktober of november op de markt is.

Wij zijn erg benieuwd naar het nieuwe horloge. Vooral zijn wij benieuwd naar de accu. De accu van de smartwatch van Tag Heuer zal waarschijnlijk 40 uur meegaan, de accu’s van de smartwatches die op dit moment op de markt zijn gaan een tot anderhalve dag mee.

Bron Featured Image: klik hier.